מכולות אחסון יבש
הסוג הראשון של המכולות הוא המוכר ביותר והוא מכולות לאחסון יבש. השימוש המקורי שלהן הוא העברת סחורות יבשות שלא דורשות בקרת אקלים. הן לא מתאימות לסחורות מזון או כימיקליים כיוון שאי אפשר לשלוט בטמפרטורה שבתוכן. המכולות הללו יכולות לנוע על גבי אוניות מסע או על גבי משאיות, נגררים ורכבות ביבשה. את המכולות הללו אפשר לחלק באופן גס למכולת ״20 ומכולת ״40.
מכולה 20 רגל תהיה בגודל חיצוני של 6.1X2.44 מטר ובגובה 2.50 ובגודל פנימי של 5.7X2.4 מטר ובגובה 2.40. הנפח הכולל של המכולה הוא 33.1 מטר מעוקב וניתן להכניס אליה משקל מצטבר של 190 טון. שלד המכולה עשוי פלדה אשר מעניקה לו את העוצמה הנדרשת לנשיאת המשקל הרב אותו ניתן להכניס דרך צוהר ברוחב 2.35 מטר.
הגודל של
מכולה 40 רגל זהה לזו של ״20 ברוחב ובגובה אך האורך שלה כפול, מה שמעניק נפח כולל של 67.5 מטר מעוקב. מכולה זו תהיה עשויה אלומיניום כך שמשקלה אמנם גדול יותר לעומת הקודמת אך לא פי שתיים והיא יכולה לשאת בתוכה 216.6 טון. שתי המכולות מאובזרות בנקודות עיגון אשר מבטיחות נשיאה בטוחה בים וביבשה.
מכולת אחסון יבש בעלות פתח לא סטנדרטי
הפתח "הקלסי״ של המכולה יהיה צר יחסית אך הוא לא מתאים לכל הובלה ולכל מוצר. לכן, אפשר לראות סוגים נוספים של מכולות אשר דומות בגודלן לגודל הסטנדרטי אך הפתח שלהן שונה כך שבאמצעותן אפשר לתת מענה לצרכי הובלה וההעמסה שאינם מתאימים למכולות אחסון יבש סטנדרטיות.
מכולת פתח עליון
מכולה מסוג זה מזכירה את המכולה הסטנדרטית אך הפתח שלה הוא פתח עליון. הייעוד שלה הוא להעביר מטען בתפזורת כאשר הפתח העליון מקל על טעינה ופריקה. מבנה הגג יהיה לרוב מפלסטיק והוא יחובר למכולה באמצעות חבלים ואמצעים נוספים אשר יגנו על המטען הפנימי מפני גשם וגורמים אחרים שעלולים להוות סכנה לתכולה.
שימוש במכולה בעלת פתח עליון דורש מיומנות מתאימה כאשר יש לבדוק את המטען שעמור להיות בתוכה כדי להחליט כיצד יתבצע השימוש בה וכיצד תתבצע הסגירה. במקרה שיש צורך במכולה מסוג זה חשוב מאד לברר עם החברה שהיא אכן יכולה לתת מענה מלא, מבחירת המכולה ועד להעמסה בטוחה.
מכולה שטוחה
למכולה זו אין חלק עליון מבנה בצדדים בלבד. מבחינת הגודל, מכולה זו מגיעה בגדלים זהים למכולות אחסון יבש כשאלו יהיו עשויים פלדה שנותנת להן את החוזק והעמידות הגבוהה. חלק ממכולות המתלה ניתנות לקיפול ולחלקן ניתן לחבר קירות אל המסגרת.
המכולה השטוחה משמשת לשילוח בינלאומי למוצרים אשר לא יכולים להיכנס אל מכולה רגילה. יש לה קירות או רק עמודי תמיכה כך שאת ההעמסה ניתן לבצע מלמעלה או מהצדדים, על פי הצורך.
מכולה עם פתח צדדי
הפתח של מכולה זו הוא פתח מלא של אחד הצדדים. כלומר, הוא הרבה יותר גדול מזה של מכולת האחסון הסטנדרטית ולכן אפשר להעביר בתוכו סחורות גדולות. צד המכולה נפתח במלואו כשהוא נחלק לשתי דלתות גדולות (הפתח הוא במלואו).
את המכולה ניתן לעגן בצורה מאובטחת כך שהסחורה בפנים נשמרת היטב. מכולה זו אידאלית לסחורה גדולה והיא בדרך כלל תכלול גם פתחי אוורור מכל ארבעת הצדדים כך שהאוויר יזרום פנימה והחוצה לשמירה אופטימלית על טריות הסחורה לפרק זמן ממושך.
מכולת קירור
מכולות קירור אשר נקראות גם ״ריפר״ מיועדות להעביר חומרים וסחורות הדורשים בקרת אקלים. ניתן לקבוע לא רק את הטמפרטורה שתהיה בתוך המכולה אלא במקרה הצורך לקבוע גם את מידת הלחות וגורמים נוספים. לכן, מכולה מסוג זה יכולה להעביר חומרים רגישים כולל מזונות, תרופות ופרחים אשר עלולים להיפגע בטמפרטורה שאינה עומדת בדרישות.
מכולה זו מגיעה עם יחידת קירור אשר לרוב דורשת חיבור חשמלי חיצוני שיכול להיות גנרטור בים או נקודת חשמל קבועה ביבשה (במקרה ואין צורך להעביר את המכולה כל הזמן). מבחינת השינוע, מכולה זו יכולה לעבור ממקום אחד לאחר בכל דרך כמו כל מכולה אחרת אך חשוב מאד לטפל בה בצורה הנכונה כדי למנוע את פגיעת הסחורה.
מכולות מיוחדות
ישנן מכולות מיוחדות אשר מיוצרות על פי דרישה וכן מכולות ״חצי גובה״.
מכולות בייצור אישי יכולות לתת מענה לדרישות ספציפיות אך לרוב נרצה להימנע מהן בשל מורכבות ההעברה.
מכולות חצי גובה דומות בממדי האורך והרוחב ולכן הן יכולות ״להתלבש״ על שאר המטענים והנשיאה שלהן קלה יחסית. הן ישמשו למוצרים הדורשים פריקה פשוטה ובהם אבנים, פחם ודומיהם.