בנייה במכולות: הטרנד החדש ומה כדאי לכם לדעת עליו?

בעת האחרונה, נראה כי הביקוש לפתרונות דיור ייחודיים ומרתקים רק עולה. מספר לא מבוטל של אנשים ומשפחות פונים לרעיון לבנות את בתיהם מחומר ייחודי במיוחד: מכולות. בעבר, הקונספט הזה היה נפוץ בעיקר אצל האירופאים או אצל אלו שממש רוצים לאמץ טרנדים, אך כיום משפחות מכל רקע בישראל מגלות את היתרונות של שימוש במכולות הובלה – דרך חסכונית ויעילה אשר עוזרת להם להפוך את החלום לבעלות על בית במדינת ישראל למציאות.

בנייה במכולות – מי גר בבית ממכולות?

ככל שהפופולריות של דיור מבוסס מכולות ממשיכה לגדול, לא מעט אנשים, מנגד תוהים "מי בכלל מתאים לסוג כזה של מגורים?" אז יש מספר קטגוריות של אנשים שעשויים למצוא את המכולות כבעלות יתרונות משמעותיים לעומת המגורים המסורתיים ביניהן: משפחות שרוצות להוזיל את עלות הדיור ולא משנה להן גודל הבית, בעלי מגרשים צרים מדי (ואז אנו נאלצים לבנות מבנים בעלי רוחב צר יחסית) או סתם אנשים שרוצים להיות חלק מהגימיק שכבר כבש אוכלוסיות שלמות שהן 'פריקיות' של הדבר.

בנייה במכולות - הטרנד החדש ומה כדאי לכם לדעת עליו - CONTAIN

בנייה במכולות: אז למה בכלל זה כדאי?

בנייה במכולות כאמור היא דרך ייחודית וחסכונית, בעזרתה כל אחד יכול לבנות בית בזול. המכולות עצמן עשויות מברזל ופלדה עמידים, זאת בשל מטרתן המקורית שהיא לעמוד בפני הקשיחות שמציבה ההובלה בים, ביבשה ובאוויר. זה בדיוק גם מה שהופך אותן לחומר איכותי עבור בנייה, ויחד עם זאת – לבחירה המושלמת עבור מי שמחפש בנייה קלה ומשתלמת.

התועלת הכלכלית היא בלתי נמנעת – במקום שקונה הבית יישא בעלות של חומרי בניין מסורתיים שעלותם יקרה, ניתן להשתמש במכולות כחומרי בנייה ולחבר מספר מכולות יחד על מנת ליצור את מבנה הבית.

תועלת נוספת היא מהירות הבנייה – בניית בית ממכולות עשויה לארוך בדרך כלל כ-4 חודשים בלבד(!), בניגוד לבנייה המסורתית ששם ישנם "מעכבי בנייה" רבים.

עוד תועלת היא הגמישות – ניתן לבנות ולעצב את הבית איך שרוצים – בנייה באמצעות מכולות אינה מגבילה את אפשרויות הלקוח. למשל, מיכל בסיסי יכול לכלול חיפוי גבס מבוסס, תקרת גבס, ריצוף בהתאמה אישית, לוחות אקריליק ועוד. גג המכולה יכול להיות גג שטוח מבודד, גג רעפים וכד'. ניתן לעצב את המכולה באיזו דרך שרוצים.

האם ניתן לבנות גם בית פרטי באמצעות מכולות?

בנייה במכולות הובלה הוא מושג חדש יחסית בעולם הבנייה, ומשמש לרוב ליצירת משרדים ומעונות. עם זאת, ניתן גם לבנות בתים פרטיים למגורים בשיטה זו – וגם כאן, ניתן להתאים אותה על פי העדפות הלקוח. אמנם, התהליך קצת יותר מורכב אך הוא אפשרי. מה שכן צריך להקפיד עליו הוא בידוד ואיטום מפני רעשים ומזג אוויר, שכן הם הנושאים העיקריים שאנשים נוהגים לדאוג לגביהם.

כמה עולה בנייה במכולות?

עלות בניית הבית באמצעות מכולות שילוח עשויה להשתנות בהתאם לגורמים שונים. ניתן לסיים את בניית הבית תוך שלושה חודשים, בהתאם לאופן הגשת הבקשה לעירייה או למועצה. עלות בניית בית מכולות תלויה במידה רבה בתשתיות באזור, באיכות התוספות שבוחרים. 

כמובן שניתן גם להוסיף עוד דברים כדי להעניק חוויה קצת אחרת לבית, לשפר את המראה שלו, את נעימות המגורים מבפנים ועוד. כל אלה כרוכים כמובן בתוספת תשלום, אך ייתכן ששווה להשקיע למען מטרה זו.

החופש מדאגות כלכליות

מי שעובר לגור בבית שנבנה ממכולות, מעבר לעובדה שצורת המחיה הזו היא ייחודית במינה – גם מפסיק להתעסק בדאגות שמן הסתם היו שותפות מלאות בחייו כגון משכנתא או שכר דירה גבוה. כאן, משלמים על הדירה ונכנסים.

אז האם מדובר ב'טרנד חולף' או במגמה ממשית שצוברת תאוצה?

ככלל, ניתן לומר שטרנד הבנייה במכולות נמצא במגמת עלייה בישראל, בעוד שיותר ויותר משפחות מגלות את היתרונות בשימוש בשיטת הבנייה הייחודית הזו. דיור מבוסס מכולות הוא דרך חסכונית ויעילה להפוך את החלום לבעלות על בית במדינת ישראל למציאות, במיוחד למי שמחפש להוזיל את עלות הדיור או לבנות על מגרשים צרים.

בנייה עם מכולות היא חומר אמין ועמיד המציע זמן בנייה מהיר וגמישות בתכנון, ובעוד שעלות בניית בית מכולה עשויה להשתנות בהתאם לגורמים שונים – המחיר הזול נשמר לאורך כל הדרך. בניית מכולות היא אופציה מעשית למי שמחפש לקנות דירה בישראל מבלי לחסוך במשך שנים על גבי שנים. אז מה אתם אומרים, שווה את זה?

זה הזמן לחקור עוד לא?
בית ממכולות

די לחפור: טרנד הבתים ממכולות הגיע גם לישראל

בית מעץ מייצג דוגמה למאמר מקצועי בנושא צימרים ניידים - CONTAIN

צימרים ניידים

מגוון מכולות מייצגות דוגמה למאמר מקצועי בנושא סוגי מכולות - CONTAIN

סוגי מכולות

מבנה מעץ מייצג דוגמה למאמר מקצועי בנושא בנייה קלה מעץ - CONTAIN

בנייה קלה מעץ