מההתחלה – מהו מבנה יביל
כדי שנוכל להבין את ההזדמנויות שעומדות לרשותנו, אנחנו צריכים קודם כל להבין מהו מבנה יביל. מבנה יביל הוא מבנה שמיועד לשינוע והצבה מחדש על פי דרישה. הוא יכול להיות משלל חומרים, למשל מכולה שכבר לא בשימוש, לעבור התאמה, עיצוב מחדש ולאחר מכן ניתן להציבו במקום החדש. המבנה ניתן לשינוע ולכן יכול לתת מענה מידי לצרכים זמניים אך במקביל חשוב להבין כי הוא יכול לתת מענה יעיל ויציב בטווח הארוך.
אנחנו יכולים לראות כי מבנים יבילים משמשים לשלל פתרונות כולל מגורים, משרדים, יחידות אחסון, מרחבי אירוח וכל זאת תודות לגמישות והמודולריות שלהם. מבנים אלו עוברים התאמה לפי הצרכים האישיים כשאפשר לבודד אותם לטמפרטורה ואקוסטיקה באמצעות פאנלים מבודדים, אפשר לחבר אותם למערכת המים, החשמל והביוב, להוסיף פתרונות ירוקים כמו מערכות סולאריות ובחשיבה יצירתית ליצור עיצוב יוצא דופן.
מבנים יבילים מביאים את הדור הבא של הבתים החכמים
זה לא סוד. טכנולוגיית הבית החכם כבר נמצאת כאן והיא יכולה להפוך את החיים שלנו לפשוטים ונוחים יותר. היום אנחנו יכולים לשלוט בתאורה, מערכות האוורור, הדוד ועוד שלל פעולות בבית מכל מקום שנרצה. מערכות של בית חכם מתבססות על תקשורת שכבר קיימת בבית באמצעות האינטרנט והן מאפשרות לנו לתכנן את החיים כפי שאנחנו רוצים ולשלוט על שלל מרכיבים דרך אפליקציה.
ממש כפי שאנחנו יכולים להפוך את הבית לחכם ונוח יותר, כך גם במקרה של מבנים יבילים, כשהיישום יכול להיות פשוט יותר מכפי שנדמיין. מעבר לכך שאנחנו יכולים להחליט להפעיל מערכות שונות של הבית מכל מקום, אנחנו יכולים לשלב בקלות מערכות סולאריות, לשלב את החוץ בפנים עם מערכות השקיה חכמות וכל זאת בסביבה שמותאמת בדיוק לצרכים שלנו.
מבנים יבילים עוברים עיצוב אישי, הם הרבה יותר מאשר קופסה בעלות נמוכה. כל מבנה יכול להיות ייחודי אם נחליט בכך ואנחנו יכולים לבצע חלוקה פנימית לפי דרישה, לעצב, להביא פתרונות אחסון יוצאי דופן, להציב אותם כשיש צורך ולשנע אותם למקום חדש אם רק נבחר בכך. השילוב בין ניידות לבין טכנולוגיה מתקדמת שם את המבנים היבילים כמובילים בתחום מגמת הבתים החכמים.
הלכה למעשה – כך אנחנו הופכים מבנה יביל לבית חכם
ישנם אנשים שאומרים שהם לא מצליחים לדמיין איך מכולה או מבנה יביל יהפוך להיות החלל שהם חולמים עליו. בדיוק לשם כך אנחנו כאן. אנחנו מביאים מומחיות בתחום, הבנה עיצובית וניסיון רב לעולם המבנים היבילים ויוצרים בתים, משרדים, חדרי אירוח ומחסנים, למרחבים שאנשים רוצים להיכנס אליהם. לשם כך אנחנו מבצעים את הפעולות הבאות:
הבנת הצורך האמיתי
כדי להפוך חלום למציאות, יש להבין את הצורך והמגבלות (למשל תקציב ומרחב) ועלינו להבין כיצד נחבר את הצורך למציאות. אנחנו צריכים להבין למה ישמש המבנה, האם הוא מיועד לעמוד במקום לזמן קצר או לטווח הארוך, לבחון אם ישנן מגבלות במקום ואם כן להבין כיצד נתגבר עליהן.
תכנון מקדים של התהליך
לאחר שנאסוף את כל הנתונים, נוכל להתחיל להציע פתרונות ולתכנן את תהליך העבודה שבסיומו יהיה מבנה יביל למגורים. בשלב זה נבחן את המבנים היבילים שעומדים לרשותנו, נבין האם אנחנו צריכים מבנה אחד או אם אנחנו מתכוונים לחבר בין מספר מבנים. נגדיר את התקציב ונשתף אתכם בלוח הזמנים מרגע ההכנה של המבנה ועד שתוכלו להשתמש בו.
יצירת תשתיות חכמות
חלק מהעבודה על המבנה תתבצע רחוק מהמקום בו הוא יהיה וחלק יהיו בשטח. מצד אחד נבצע חלוקה של המבנה, התאמה שלו לדרישות, חיתוכים, חיבורים ונביא פתרונות עיצוביים שיהפכו אותו לנעים למגורים. מצד שני ישנן פעולות שנבצע בשטח כמו חיבור תשתיות החשמל ונבטיח חיווט איכותי ועמיד שיאפשר לבצע חיבור למפסקים חכמים ויתאים להתקנת מערכות שליטה מרחוק.
הובלה, הצבה, חיבור ופתרונות מתקדמים
ברגע שהמבנה והתשתיות מוכנות זה הזמן להביא את המבנה. נוביל אותו ותוך זמן קצר נבצע חיבורי חשמל, מים, ביוב ונשלב את המערכות החכמות. זה הזמן להוסיף פאנלים סולאריים לניהול יעיל של האנרגיה, לחבר מערכות ניהול מים להשקיית הגינה ולחבר את מערכת הבית החכם כך שתוכלו לשלוט בטמפרטורה, להפעיל את מערכת האבטחה ולהדליק את האור מהמכשיר הנייד.